Ons verhaal

Vendlet is een jong en dynamisch bedrijf met een lange en persoonlijke geschiedenis.

Er ontstaat een idee

In de jaren zeventig stond de Deense ingenieur Christian Buus voor een uitdaging. Zijn gehandicapte dochter werd thuis verzorgd, voornamelijk door Christian's vrouw. De dochter moest vaak 3-5 keer per nacht worden gedraaid, en naarmate ze ouder werd, kon de rug van de moeder de vele wendingen niet meer aan.

In zijn zoektocht naar een oplossing voor het probleem vond hij het eerste mechanische patiëntdraaisysteem uit: VENDLET. De oplossing was succesvol en Christian Buus had het idee dat het product anderen ten goede zou kunnen komen. Zo werd het bedrijf, tegenwoordig bekend als Vendlet, opgericht onder de naam H.C. Equipment in 1985. Het ging het bedrijf al snel voor de wind en begon te exporteren over de hele wereld.

De zonen Heine en Flemming Buus namen het bedrijf in 1990 over van hun vader. 

Vendlet vandaag de dag

In juni 2010 kocht fysiotherapeut Peter Maindal het bedrijf. In dit verband veranderde het bedrijf zijn naam in Vendlet ApS en onderging het een belangrijke transformatie, waaronder een verhuizing van Aalborg in het noorden van Denemarken, naar Aabenraa niet ver van de Duitse grens, waar Vendlet vandaag de dag haar hoofdkantoor heeft.

Tegenwoordig worden de producten van Vendlet, waaronder het originele en volautomatische draaisysteem VENDLET, in grote delen van de wereld verkocht via distributeurs. En in 2017 werd het bedrijf verder uitgebreid met een dochteronderneming in Nederland.

Vendlet heeft sindsdien verschillende prijzen gewonnen voor beste product, innovatie en groei en staat tegenwoordig bekends als een innovatieve en op kennis gebaseerde producent van zorgtechnologie die zich richt op het creëren van oplossingen voor zorg in en rond het bed. Dit heeft onder andere geleid tot de ontwikkeling van positioneringskussens, matrassen en praktische hulpmiddelen.

Daarom is Vendlet een jong en dynamisch bedrijf met een lange en persoonlijke geschiedenis.