Veelgestelde vragen over DORMILET

Wanneer kan ik DORMILET Flexi gebruiken?

DORMILET Flexi is bedoeld voor gebruik in combinatie met een ziekenhuis- of zorgbed voor de preventie of behandeling van decubitus. Je kunt de matras binnen de hele gezondheids- en zorgsector gebruiken. Dus onder meer binnen ziekenhuizen, verpleegtehuizen, speciale instellingen, woonvormen, hospices.

Voor welke doelgroep is DORMILET Flexi bedoeld?

DORMILET Flexi is ontworpen voor de passieve bedlegerige burger of patiënt. De matras is geschikt voor cliënten met een matig risico op het ontwikkelen van decubitus of die al decubitus hebben ontwikkeld tot en met categorie 2.

Wat is het maximale gebruikersgewicht voor DORMILET Flexi?

De DORMILET Flexi schuimmatras heeft een maximaal gebruikersgewicht van 160 kg.

Voor welke drukwondcategorie is DORMILET Flexi bedoeld?

DORMILET Flexi is een matras dat bijzonder geschikt is voor cliënten met decubitus of weefselschade tot categorie 2.

Waar is het schuim in DORMILET Flexi van gemaakt?

DORMILET Flexi bestaat uit 2 verschillende schuimsoorten. De onderkant en zijkant van de matras - het frame - is gemaakt van een stevig schuim. Dit schuimframe heeft speciaal ontwikkelde uitsnijdingen, wat ervoor zorgt dat de matras het bed volgt wanneer bijvoorbeeld de rug- en beensteun wordt verhoogd. In dit schuimframe zit een zachter schuim, dat ook een unieke uitsnijding heeft. Deze uitsnijding geeft het schuim een ongewoon hoog aanpassingsvermogen aan de vormen van het lichaam, wat zorgt voor een grote drukverdeling en comfort.

Hoe werkt de glijzone van DORMILET Flexi?

De glijzone bevindt zich onder het hele bovenlichaam en is ontworpen om weerstand en wrijving tussen de bedlegerige en de matras te minimaliseren wanneer de rugsteun omhoog gebracht wordt - bijvoorbeeld wanneer je een zittende positie in het bed wilt creëren. De constructie betekent dat de weerstand en wrijving, die meestal tussen de bedlegerige en de matras ontstaat, nu naar de 2 verschillende schuimsoorten in de matras zelf wordt verplaatst. Dit vermindert niet alleen de weerstand en wrijving onder de rug, maar ook de druk onder het bekken neemt aanzienlijk af.

De glijzone werkt niet. Wat moet ik doen?

Om de glijzone optimaal te laten bewegen, is het belangrijk dat het laken niet te strak om de matras zit, waardoor de beweging van de glijzone wordt beperkt.

Er zit een gat in de hoes. Wat moet ik doen?

Als de hoes beschadigd is, moet deze gerepareerd of vervangen worden, zodat het schuim van de matras niet aan vloeistoffen wordt blootgesteld.

Hoe maak ik de hoes van DORMILET Flexi schoon?

De beste manier om de hoes schoon te maken, is door deze op de matras te laten liggen en te wassen met een doek, warm water en wasmiddel.

Ontlasting- en bloedvlekken dienen zo snel mogelijk te worden verwijderd met koud water. Bij zware vervuiling kan een 1% hypochloride-oplossing worden gebruikt.

Kan ik de hoes van DORMILET Flexi in de machine wassen?

Ja, dat kun je zeker. Voor algemene reiniging raden we echter aan om de hoes te wassen met een natte doek en gewoon schoonmaakmiddel. Als de hoes echter erg vuil is, kan het worden verwijderd en in de machine op 90 graden worden gewassen en op lage temperatuur in de droger worden gedroogd. Bleek of strijk de hoes niet.

De cliënt heeft een ander matras gekregen. Kan ik een gebruikte DORMILET Flexi voor een volgende cliënt gebruiken?

Ja, dat kun je zeker. Wij raden je aan de hoes in de machine te wassen en de matras op beschadigingen te controleren voordat je de matras voor een volgende cliënt te gebruiken.

Hoe gooi ik DORMILET Flexi weg?

De DORMILET Flexi kun je als gewoon brandbaar afval weggooien.