Beatrice's pijn is verminderd door gecontroleerde verplaatsingen

Beatrice's pijn is verminderd door gecontroleerde verplaatsingen

Ergotherapeut Gill Creighton deelt hoe gecontroleerde verplaatsingen met VENDLET heeft geleid tot minder pijn voor een oudere vrouw.

10. juli 2017

Beatrice had een 13-jarige geschiedenis van een hersentumor met een hemiparese aan de rechterkant. Na een reeks valpartijen werd ze opgenomen in het ziekenhuis, waar ze een hersenbloeding kreeg. Haar fysieke en mentale capaciteiten werden aanzienlijk verminderd ten opzichte van toen ze werd opgenomen, en ze had een dubbel zorgpakket van 4 keer per dag nodig.

Ze woonde in een kleine kamer beneden in het huis van haar zoon en werd in bed verzorgd. Haar zoon en zijn partner waren haar belangrijkste zorgverleners en deden zoveel mogelijk voor haar. De zorg was problematisch omdat ze geen actief bewegingsbereik had bij de knie- en heupgewrichten, beperkte beweging in haar bovenste ledematen, epileptische aanvallen (onder controle met medicatie) en een hoog risico op decubitusontwikkeling als gevolg van het onvermogen om haar positie te veranderen, en pijnlijke plekken op haar linkerheup en heiligbeen had. Het grootste probleem was echter de ernstige zenuwpijnen, vooral in haar benen en voeten.

Aanpassing van de medicatie hielp om dit te beheren, maar loste het niet op. Als gevolg daarvan schreeuwde ze uit van de pijn als ze verplaatst of omgedraaid werd in bed, wat schrijnend was voor haar en voor haar zorgverleners. Een in-bed glijzeilsysteem werd getest, maar dit werkte niet goed en dus werd een Vendlet systeem getest. Dit was zeer succesvol, er was minder fysiek contact nodig en de bewegingen waren meer gecontroleerd waardoor er minder pijn ontstond. Beatrice bleef een groot dubbel zorgpakket hebben en er werden geen financiële besparingen gerealiseerd, maar haar welzijn en dat van haar zorgverstrekkers werd enorm verbeterd.

 


 

Probeer VENDLET

Ben je er niet zeker van dat het VENDLET-systeem de juiste oplossing is voor de cliënt? Test het dan gratis uit.

Locatie waar het getest wenst te worden.