Doorligwond na anderhalf jaar genezen

Doorligwond na anderhalf jaar genezen

Een 90-jarige man had al anderhalf jaar een doorligwond op zijn heiligbeen. Die was zo groot geworden als een hand. Nu hij VENDLET heeft gekregen, is de wond bijna geheeld en gaat het steeds beter met hem.

7. november 2019

Een 90-jarige man brak zijn heup en kwam in een verpleeghuis terecht. Hier moest hij steeds de motivatie opbrengen om uit bed te komen. Als alleenstaande had hij altijd zelf alle beslissingen genomen; daarom had hij er moeite mee dat het verplegend personeel bepaalde wanneer hij moest opstaan.

Daar kwam nog bij dat hij last had van stijve benen, een rolstoel gebruikte en een stoma had. Om hem te verplaatsen, werd gebruikgemaakt van verschillende handmatige glij- en draaisystemen.

De ontbrekende wil om mee te werken met het personeel had uiteindelijk tot gevolg dat hij een doorligwond kreeg, die in het ziekenhuis moest worden verzorgd. De wond genas echter niet en was op het laatst zo groot als een hand.

Doordat de cliënt niet wilde meewerken, was het moeilijk om hem zodanig te positioneren dat de doorligwond kon helen. Ten slotte drong de mobiliteitsbegeleider aan op het gebruik van een VENDLET.

Met behulp van het VENDLET-systeem kan het personeel de cliënt nu op zijn zij draaien, zodat de wond kan ademen, wat van doorslaggevend belang is voor het helingsproces.

Na acht maanden met het VENDLET-systeem is de doorligwond nu grotendeels genezen.

De cliënt wil nog altijd niet uit bed komen en werkt nog steeds niet mee met het personeel, maar hij accepteert dat het VENDLET-systeem wordt gebruikt. Sommige medewerkers lukt het om met hem samen te werken als ze hem korte instructies geven en grenzen stellen.

 

De geciteerde mobiliteitsbegeleider wilde anoniem blijven.

 


 

Probeer VENDLET

Ben je er niet zeker van dat het VENDLET-systeem de juiste oplossing is voor de cliënt? Test het dan gratis uit.

Locatie waar het getest wenst te worden.