Gittes slaapkwaliteit ging vooruit door betere ligging

Gittes slaapkwaliteit ging vooruit door betere ligging

Gitte, die aan een kant verlamd is geraakt door een bloedprop in de hersenen, heeft grote problemen met haar nachtrust omdat ze snel wegglijdt en haar lichaam zich draait. Dit veroorzaakt pijn en verstoort haar slaap.

24. november 2018

Omdat Gitte aan een kant verlamd is, is het voor haar moeilijk om in bed een stabiele houding te vinden. Dit betekent dat ze zomaar naar de ene kant van het bed kan glijden, waarbij haar hele lichaam in een pijnlijke houding wordt gedraaid.

Daarom is de LEJRELET Tube 250 gebruikt om haar positie te stabiliseren.

Haar hoofd wordt in het midden van het kussen geplaatst, waardoor de rest van de Tube onder haar arm in de vorm van een hoefijzer kan worden gevouwen. Daardoor krijgt ze een stabiele positie en kan ze niet naar een van de kanten van het bed glijden.

Zo ontkomt ze aan het pijnlijke draaien waar ze eerder zo veel last van had. Gittes slaapkwaliteit is bovendien verbeterd omdat ze geen last van pijn meer heeft.

Dat Gitte nu beter slaapt, heeft ook vele andere positieve effecten op haar gezondheid. Slaap is namelijk belangrijk voor de cognitieve en fysieke functies.

Hiernaast heeft het zorgpersoneel de Tube 250 voor andere liggingen gebruikt, bijvoorbeeld wanneer het kussen langs Gittes zij ligt. 


 

 

Ontvang 25 adviezen voor positionering!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en krijg 25 voorbeelden van positionering toegestuurd. Met deze 25 adviezen kunt u bij iedere cliënt gericht op zoek gaan naar de juiste manier van positioneren.