John & Mary herwonnen hun onafhankelijkheid

John & Mary herwonnen hun onafhankelijkheid

De Britse ergotherapeuten, Gill Creighton en Vicky Cole van West Berkshore Council, hebben beschreven hoe een sterk afhankelijke man en zijn vrouw na de implementatie van VENDLET V5 weer onafhankelijk werden in hun leven.

15. december 2017

De 67-jarige man, die Gill Creighton en Vicky Coles John noemen, is sinds het midden van de jaren tachtig met pensioen gegaan vanwege gezondheidsproblemen. Daarvoor werkte hij eerst bij de marine en nadien bij de politie.
 
John heeft een bipolaire stoornis en psychotische episodes. Hij heeft een voortdurende ernstige depressie en lijdt aan angsten. Hij heeft type II diabetes en perifere neuropathie. John heeft verminderde integriteit van de huid en krijgt gemakkelijk decubitus.
 
De vrouw van John, die in dit geval Mary heet, heeft jarenlang zelf voor John gezorgd. Maar Mary heeft artritis ontwikkeld in haar handen en knieën en heeft ook rugklachten. In januari 2013 kreeg John acute diarree en Mary had hulp nodig bij persoonlijke verzorging en de behandeling van John's huid. Er werd drie keer per dag hulp geboden in de vorm van drie zorgverleners.
 
Zowel John als Mary zijn erg op hun privéleven gesteld en de intense hulp had een slecht effect op hen beiden. De controle die zij over hun leven hadden gehad, werd weggenomen. Bovendien was de oplossing duur en waren de werkomstandigheden van de zorgverleners niet optimaal.
 
John had al een breed scala aan apparaten, waaronder een bed, een stoel en een plafondtakel, maar enkel manuele glijzeilen. Bij de beoordeling van de VENDLET V5 is rekening gehouden met de situatie van John:

 • Minder handmatig manipuleren betekent minder risico op letsel en pijn
 • Gemakkelijker en eenvoudiger manoeuvreren door minder zorgverleners, verhoogt het mentale welzijn (het is zeer onwaardig wanneer er behoefte is aan veel zorgverleners om persoonlijke zorg te verlenen)
 • Drie zorgverleners drie keer per dag - is een hevige inbreuk op de privacy van het gezin
 • De verminderde behoefte aan zorg zorgt voor een groter overschot en biedt de mogelijkheid om middelen voor andere zaken te gebruiken
 • Meer flexibiliteit in termen van wanneer er hulp van buitenaf komt, waardoor John en Mary meer controle krijgen over hun eigen leven
 • Door de verminderde afhankelijkheid kunnen de patiënten langer in hun eigen huis blijven wonen
 • De aanschaf van VENDLET V5 maakt een betere, rustigere en efficiëntere service mogelijk.

Een week na de installatie van VENDLET V5 zei Mary: “Fantastisch. Echt fantastisch. Dat is alles wat ik te zeggen heb - het is gewoon fantastisch.”
 
Vier weken na de installatie van VENDLET V5 werd het volgende waargenomen:

 • John was in een veel beter humeur en meer tevreden met zijn huidige situatie. 
 • John was meer bereid om zich in te zetten
 • Mary had meer tijd voor zichzelf en de mogelijkheid om tijd te besteden aan dingen die ze graag doet
 • Er was meer vrede in het huis en het leven van John en Mary was normaler.
 • Er is nu een zeer goede relatie tussen de zorgverleners en John & Mary.

 
De algemene conclusie is dat de implementatie van VENDLET V5 een enorme impact heeft gehad op de zorg voor John en op de levenskwaliteit van John en Mary. Tegelijkertijd was de economische besparing door de implementatie van VENDLET V5 aanzienlijk.

 

Download de volledige casestudy

 


 

Probeer VENDLET

Ben je er niet zeker van dat het VENDLET-systeem de juiste oplossing is voor de cliënt? Test het dan gratis uit.

Locatie waar het getest wenst te worden.