LEJRELET verminderd pijn en verhoogd het comfort

LEJRELET verminderd pijn en verhoogd het comfort

Gebruik van LEJRELET kussen verminderd pijn en verhoogd het comfort.

12. september 2018

Verklaring van een klantendochter.

Het verhaal van een dochter die uitlegt wat de voordelen bij gebruik van de kussens zijn voor haar moeder. 

Moeder (90 jaar) is volledig bedlegerig en wordt erg naar van wisselliggingen. Een AD-matras, insmeren van de huid met een vette crème, om de circulatie te verbeteren en te beschermen, is niet meer afdoende om dreigende decubitus te voorkomen.

De huid op stuit, rug, schouderbladen, ellenbogen, hielen vertoont rode plekken, soms een open plekje op de stuit en toenemende pijnklachten. Samen met de ergotherapie naar oplossingen gezocht om toch wisselliggingen toe te passen.

De vertegenwoordiger van Vendlet werd ingeschakeld om de mogelijkheden van een minimale wisselligging uit te proberen. En dan blijken de kussens, Pad Low en Oval, van LEJRELET-uitkomsten te bieden. Beide geven de ondersteuning die voor moeder afdoende is om toch wisselligging toe te passen waarbij ze ook comfortabel en ontspannen kan liggen. Links kan moeder iets meer doorgedraaid worden dan rechts.

De Pad Low en Oval zijn zo flexibel te gebruiken dat een goede positionering heel eenvoudig te bewerkstelligen is. De huid laat op meerdere plaatsen een duidelijke verbetering zien. Minder pijnklachten en roodheid van de huid. De zorgintensiteit is ook in lichte mate afgenomen. Hierbij te denken aan het regelmatig moeten kantelen om de pijn te verminderen en het insmeren van de huid.

Er was geen gewenningsperiode maar direct comfortabeler in bed liggen ondanks de wisselingen die nu consequent toegepast worden.


 

 

Ontvang 25 adviezen voor positionering!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en krijg 25 voorbeelden van positionering toegestuurd. Met deze 25 adviezen kunt u bij iedere cliënt gericht op zoek gaan naar de juiste manier van positioneren.