Maria lijdt aan cerebrale parese

Maria lijdt aan cerebrale parese

Maria lijdt aan cerebrale parese en kreeg drie jaar geleden een VENDLET-systeem. Ze is er blij mee en het betekent veel voor haar, want het is veel prettiger, zowel voor haar als voor het personeel.

23. juli 2019

Maria is geboren met cerebrale parese en heeft nooit kunnen lopen. Dat betekent dat ze de hele dag hulp nodig heeft, onder andere om zich in bed om te draaien.

Maria woont al bijna negen jaar in een verpleeghuis. Hier zijn veel technologische hulpmiddelen, die zowel goed zijn voor de werkomgeving van de verpleegkundigen als voor de levenskwaliteit van de bewoners.

“Ik woon hier graag, want het is prettig om de juiste hulp te krijgen,” vertelt de 38-jarige Maria. In haar appartement heeft Maria een aantal technologische hulpmiddelen waardoor ze zelf deuren en kasten kan openen. Dat biedt haar een zekere mate van vrijheid in het dagelijks leven.

Drie jaar geleden kreeg Maria een VENDLET-systeem. “Het is prima om handmatig omgedraaid te worden, maar dit systeem is beter. Hiermee heb je alles onder controle; het systeem werkt zonder schokken. Bovendien is het makkelijker voor het personeel,” zegt Maria, om duidelijk te maken waarom ze tevreden is over het VENDLET-systeem.

“Handmatig verplaatsen ging de ene keer beter dan de andere, afhankelijk van de medewerker die het deed,” vertelt Morten, die als pedagoog in het verpleeghuis werkt: “Daarom denk ik dat het veiligheidselement van VENDLET gunstig is voor Maria. Het verplaatsen gebeurt nu altijd op dezelfde manier.”

Bewoners die zelf niet meer op hun zij kunnen draaien, maken veel gebruik van VENDLET. Maar dat betekent niet dat de bewoner zelf niets meer mag doen, vertelt Morten: “Veel mensen kunnen zelf helpen bij het verplaatsen. De bewoner gaat dan zelf op zijn zij liggen met het VENDLET-systeem als hulpmiddel,” vertelt Morten.

Met het VENDLET-systeem kan Maria door één personeelslid worden verplaatst. Dat vindt ze zelf ook prettiger: “Als er hier twee personen komen, moet dat met mij overlegd worden. Ik vind het handiger om één personeelslid instructies te geven voor het verplaatsen. Als er twee medewerkers in mijn appartement zijn, raak ik in de war,” zegt Maria.

 


 

Probeer VENDLET

Ben je er niet zeker van dat het VENDLET-systeem de juiste oplossing is voor de cliënt? Test het dan gratis uit.

Locatie waar het getest wenst te worden.