De nieuwe standaard op het gebied van verplaatsingen

Met een modern ontwerp van duurzame materialen, een machinewasbare constructie en een vereenvoudigde montage, vertegenwoordigt VENDLET Standard de volgende generatie elektronische draaisystemen voor verplaatsing van cliënten.

 

 

Waarom de VENDLET Standard?

Ons nieuwste draaisysteem moet de nieuwe standaard worden voor verplaatsingshulpmiddelen. Daarom hebben we het systeem ook zo genoemd: VENDLET Standard.

Het systeem heeft dezelfde goede voordelen zoals je die kent van eerdere modellen. Het verbetert de werkomgeving, creëert comfort voor de cliënt en maakt handen vrij voor andere zorgtaken. Maar waarom dan het wentellaken upgraden, vraag je je misschien af?

Lees verder voor het antwoord!

"Sinds we met de VENDLET zijn gaan werken, zijn er minder dagen dat ik hoofdpijn heb door overbelasting van de schouders."

Marianne, SSA, Varde, Denemarken

 

 

Eenvoudige montage, onderhoud en reiniging

Met 20 kg per zijde is de VENDLET Standard het lichtste elektronische wentellaken op de markt. Naast het lichte gewicht, waardoor het systeem gemakkelijk te hanteren is voor depot- en servicepersoneel, is de montage ook nog eenvoudiger geworden.

De motoren van het systeem zijn geïntegreerd in de hoekpalen, wat betekent dat er geen actuatoren dienen te worden geïnstalleerd, zoals bij eerdere modellen. Dit betekent dat er minder onderdelen gemonteerd hoeven te worden. Daarnaast heeft het systeem als groot voordeel dat de actuatoren niet beperken hoe ver het bed naar beneden kan worden gebracht.

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn de zijden van het wentellaken bovendien in lengte verstelbaar, waardoor het systeem kan worden aangepast aan verschillende bedlengtes.

 • Eenvoudige montage met minder onderdelen
 • Gemaakt van lichtgewicht aluminium
 • In lengte verstelbare zijden.

 

 

Machinewasbaar

Machinewasbaar

Het systeem is zodanig ontworpen dat het machinewasbaar is, waardoor het optimaal is voor gebruik in ziekenhuizen en grote zorgcentra waar een hoge infectiebeheersing nodig is.

Het systeem kan eenvoudig worden gedemonteerd, gewassen en opnieuw gemonteerd, of op het bed blijven tijdens het wassen in de machine, om de rotatieprocessen van hulpmiddelen te optimaliseren.

nieuwe wentellakens

Nieuwe wentellakens

In tegenstelling tot eerdere systemen worden voor de VENDLET Standard geen wentellakens met klittenband gebruikt.

In plaats daarvan worden de wentellakens bevestigd met behulp van een nieuw systeem, Quick Tag genaamd, waarbij de rand van het laken in een gleuf op de rolbuis wordt gedrukt.
Daarna wordt het laken zoals gewoonlijk op de rolbuis vastgedraaid.

 

 

Optimale cliëntveiligheid

 

 

Noodontgrendeling

Noodontgrendeling

Elke hoekpaal van de VENDLET Standaard is uitgerust met een noodontgrendeling waarmee je de zijkanten snel kunt laten zakken. Dit is bijvoorbeeld van toepassing in situaties waarin snel reanimatie moet worden gegeven, bij stroomstoring of systeemstoring die het verlagen van de zijkanten met behulp van handbediening verhinderen.

Automatische stroomonderbreker

Automatische stroomonderbreker

De VENDLET Standard heeft een maximaal gebruikersgewicht van 250 kilo en wordt automatisch uitgeschakeld als het systeem met meer dan het maximale gewicht wordt belast. Dit garandeert een lange levensduur van het systeem en voorkomt onnodige reparaties.

MDR en tests

MDR en tests

Alle VENDLET-systemen voldoen aan de Europese Medical Device Regulation (MDR), en dit geldt natuurlijk ook voor onze nieuwste wentellaken, de VENDLET Standaard. Tegelijkertijd is de VENDLET Standard harder en intensiever getest dan elk ander VENDLET-systeem, ook door het Duitse testinstituut TÜV, dat zeer hoge eisen stelt aan functionaliteit, levensduur en veiligheid.

 

 

"De VENDLET is gemakkelijk te begrijpen en het vergemakkelijkt net die vele duw- en trekbewegingen die tijdens een werkdag kunnen voorkomen."

Maria, gebiedsmanager, Hillerød, Denemarken

 

 

Bediening die je kent

Verplaats mensen in bed voorzichtig van rug- naar zijligging, van links naar rechts of hoger in bed, of gebruik het wentellaken om op dezelfde gemakkelijke manier het glijlaken aan te brengen zoals je dat kent van eerdere VENDLET-systemen.

Door de herkenbare handbediening kan het systeem snel in de zorg aan de slag, zonder inleerperiode voor het personeel dat al weet hoe het systeem werkt.

 • Bekende handbediening
 • Geïntegreerde zijhekken
 • Altijd met snelheidsregeling

“Het gaat zoveel beter met de VENDLET. Je hebt dan zelf controle en je schrikt niet. En het is niet zwaar voor het personeel.”

Maria, gebruiker met Cerebrale Parese

Duurzaam en elegant design

De VENDLET Standard is ons meest duurzame model tot nu toe. Het systeem is gemaakt van aluminium, dat 100% recyclebaar is en tegelijkertijd een zachtere en elegantere uitstraling geeft waardoor het hulpmiddel opgaat in de omgeving.

 • Bij de productie is zoveel mogelijk gerecycled aluminium gebruikt. Wanneer een VENDLET Standard-systeem moet worden weggegooid, kan het opnieuw worden omgesmolten en in andere producten worden opgenomen. 
 • Voor kunststofonderdelen gebruiken wij bij voorkeur polypropyleen (PP), een gemakkelijk recycleerbaar kunststofmateriaal met een geringe milieu-impact.
 • Wentellakens voor de VENDLET Standard zijn gemaakt in een fijner weefsel dat een verminderd gebruik van katoen mogelijk maakt, zonder concessies te doen aan kwaliteit en sterkte. Dit betekent niet alleen dat de wentellakens zachter zijn en gemakkelijker te hanteren, maar ook dat bij de productie aanzienlijk minder katoen wordt gebruikt, waardoor de milieu-impact van het systeem wordt verminderd terwijl de kwaliteit wordt gehandhaafd. 
 • Alle VENDLET-systemen zijn verpakt in kartonnen verpakkingen bestaande uit 85% gerecyclede vezels.

 

 

Brede gebruikersgroep

Bewoners van verzorgingstehuizen, cliënten in de thuiszorg of patiënten in ziekenhuizen en klinieken kunnen allemaal profiteren van de VENDLET Standaard.

Potentiële gebruikers van de VENDLET kunnen mensen zijn met fysieke of mentale beperkingen, zoals mensen met MS, spierdystrofie, Parkinson, dementie, Cerebrale Parese of verlamming, maar ook mensen met veel pijn.
De VENDLET Standard is uitgerust met een snelheidsregelaar, zodat zelfs onrustige cliënten verplaatsingen kunnen volgen. Tegelijkertijd is het systeem nog stiller dan eerdere modellen, waardoor een rustigere verplaatsing met verhoogde geborgenheid ontstaat.

Het wentellaken heeft een maximaal gebruikersgewicht van 250 kg en kan daarom ook gebruikt worden voor ernstig zwaarlijvige cliënten.

 • Maximaal gebruikersgewicht van 250 kg
 • Altijd met snelheidsregelaar
 • Aanzienlijk lager geluidsniveau voor een rustigere verplaatsing
Garantie

Garantie

Wij staan in voor de kwaliteit van onze producten. Daarom bieden wij 2 jaar garantie op alle onderdelen (behalve op lakens).

Levensduur

Levensduur

De VENDLET Standard heeft een levensduur van 10 jaar. Dit geeft je de gelegenheid om lang te profiteren van je investering.

 

 

 

 

Gratis productdisplay!

Wil je meer weten over hoe de VENDLET Standard je kan helpen waarbij je tegelijkertijd de mogelijkheid krijgt om het systeem zelf uit te proberen?
Dan komen wij graag langs voor een vrijblijvende productpresentatie!

Vul het formulier in en laat een van onze therapeuten contact met je opnemen.