Vendlet BV overgenomen door DHG

Vendlet BV overgenomen door DHG

Direct Healthcare Group (DHG) heeft de overname van Vendlet ApS afgerond. De wisseling van eigenaar heeft echter geen invloed op de huidige klanten en de geplande activiteiten zullen gewoon doorgang vinden.

7. februari 2022

Een gedeelde missie

De huidige eigenaar en CEO van Vendlet, Peter Maindal, kocht het bedrijf in 2010 en bestuurt het bedrijf de afgelopen 12 jaar met een missie om zoveel mogelijk patiënten te helpen aan een waardigere zorg en een betere werkomgeving.

“Het is een reis geweest met vele hoogtepunten, maar het heeft ons ook veel bloed, zweet en tranen gekost. Ik ben trots op wat Vendlet heeft bereikt en op de verandering die we samen met ons team hebben doorgevoerd. Er komen dan ook veel emoties bij kijken”, zegt Peter Maindal over de grote beslissing.

Het doel om zoveel mogelijk mensen te helpen, heeft echter zwaar gewogen op de beslissing om te verkopen: “We zijn ervan overtuigd dat we het juiste doen om ervoor te zorgen dat het VENDLET-product veel meer patiënten, verpleeghuizen en zorgverleners bereikt en zoveel mogelijk mensen helpt. Dat is voor ons altijd het doel geweest”, zegt Peter Maindal, die samen met zijn vrouw het bedrijf runt.

En deze missie wordt ook gedeeld door DHG, dat werd opgericht in 2009 en sindsdien een indrukwekkende groei doormaakt. Graham Ewart, CEO van DHG, deelt deze visie: “Bij DHG streven we er voortdurend naar om de gezondheidszorg te voorzien van oplossingen die de kwaliteit van zorg verbeteren, en we zijn ervan overtuigd dat Vendlet zo'n bedrijf is dat dit levert. We zijn enthousiast over de kans die de overname van Vendlet DHG biedt bij het leveren van samenhangende en complete zorgoplossingen, die gericht zijn op het verbeteren van de mobiliteit en het verminderen van de vermijdbare schade die kan optreden als gevolg van immobiliteit.”

Focus op kennisdeling

Vendlet BV zal worden samengevoegd met het bestaande Nederlandse team van DHG, dat bestaat uit 12 verkoopadviseurs en een toegewijde klinische opleidingsmanager - nog een ander punt van overeenkomst tussen de twee fuserende bedrijven, die beide grote nadruk leggen op het klinische bewijs en de ondersteuning van hun producten.

“Net als Vendlet werkt DHG heel actief met onderwijs en kennisdeling. Hun onderwijsprogramma heet Ethos en is volledig gratis voor gezondheidspersoneel, net zoals het seminarprogramma van Vendlet altijd is geweest. Dit is een zeer belangrijk gemeenschappelijk kenmerk en DHG hecht veel belang aan de sterke positie van Vendlet op dit gebied, die zij in de toekomst willen voortzetten”, aldus Peter Maindal.

 

Over DHG

DHG is opgericht in 2009 en heeft op dit moment een omzet van ca. € 109 miljoen, circa 600 medewerkers en dochterondernemingen in 6 Europese landen (VK, Nederland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland). Daarnaast heeft DHG distributeurs in 35 landen wereldwijd, waaronder de Verenigde Staten, Japan, Australië, Frankrijk, Duitsland.

De overname van Vendlet is de nieuwste in de voortdurende groei- en expansiestrategie van DHG en volgt op de overnames van Talley Group en United Care in 2021 en van Gate Rehab, Handicare Patient Handling EUROW en MediMattress (Carital) in 2020 .

Graham Ewart, CEO van DHG, zegt: "We zijn enthousiast over de overname van Vendlet, die de focus van DHG ondersteunt op het bieden van samenhangende en complete oplossingen die gericht zijn op het verbeteren van mobiliteit en het verminderen van schade die kan optreden als gevolg van immobiliteit."

Lees meer op www.directhealthcaregroup.com