Vendlet lanceert nieuwe generatie lichtgewicht elektronisch draaisysteem in een compleet nieuw design

Vendlet lanceert nieuwe generatie lichtgewicht elektronisch draaisysteem in een compleet nieuw design

Deze dagen zijn we bijzonder verheugd bij Vendlet. Met veel enthousiasme kunnen we nu eindelijk het nieuwe VENDLET-model lanceren.

23. november 2021

Vanwege de Corona-situatie kunnen we echter geen groot feest houden en daarom vieren we de lancering met een goed introductieaanbod.

Ons doel was om een elektronisch draaisysteem te ontwikkelen dat lichter, duurzamer, eleganter en machinaal te reinigen is. En dat is nu eindelijk gelukt! De VENDLET Standard vertegenwoordigt de nieuwe generatie elektronische draaisystemen! 

 

Klaar voor de eisen van de toekomst

Vendlet wordt geconfronteerd met steeds hogere eisen aan hygiëne en infectiepreventie binnen hulpmiddelendepots, ziekenhuizen, enz.. Daarom was het bij de ontwikkeling van het nieuwe model belangrijk om precies te voldoen aan de behoeften en wensen.  

Dit nieuwe model is daarom machinaal te reinigen en zijn de lakens makkelijker te monteren omdat ze geen klittenband hebben maar een Quick Tag-systeem. Zo zijn de aandrijfmotoren, die ervoor zorgen dat de zijkanten van de VENDLET Standard op en neer kunnen, nu in de hoekpalen geïntegreerd. Bijkomend voordeel is dat de VENDLET Standard toepasbaar is op laag-laag bedden.

"We onderzochten hoe we een systeem konden ontwerpen dat net zo hoogwaardig is als eerdere modellen, terwijl er tegelijkertijd een heel ander ontwerp nodig was om het systeem machine wasbaar  en lichter te maken. Dit vereiste innovatie en speciale ontwikkeling van onderdelen", legt ingenieur Søren Hedegaard Matthesen van Vendlet uit. "We hebben het systeem zo ontworpen dat het makkelijker is aan te passen aan het individuele bed door het in lengte verstelbaar te maken en eenvoudiger aan te passen aan het matras," zegt hij.

Deze nieuwe constructie maakt VENDLET Standard tot het lichtste elektronische draaisysteem op de markt met slechts 20 kilo per kant. Bovendien maakt het verminderde gewicht ook het verplaatsen van hulpmiddelen van en naar woonkamers, wasruimtes, hulpdepots, over gangen, enz. aanzienlijk eenvoudiger.

 

 

Volledige duurzaamheid

Bij Vendlet is het altijd onze missie geweest om bij te dragen aan een duurzamere gezondheidssector, waar een goede werkomgeving, een hoge kwaliteit van zorg en een hoge kosten effectiviteit  een samenspel vormen. Maar daarnaast is het voor Vendlet ook belangrijk geweest om een positieve bijdrage te leveren aan de groene transitie door duurzaamheid mee te nemen bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

"VENDLET Standard is ons meest duurzame draaisysteem tot nu toe als het gaat om de materialen waarin het systeem is gebouwd", zegt Peter Maindal, directeur van Vendlet.

Het systeem is opgebouwd uit zoveel mogelijk gerecycled aluminium - een materiaal dat keer op keer kan worden gerecycled en daardoor een lage impact heeft op het milieu. Tegelijkertijd worden ook kunststof onderdelen en verpakkingen gekozen om de milieu-impact van het product te verminderen, net zoals de lakens voor de nieuwe systemen ook duurzamer zijn geworden, omdat ze minder katoen nodig hebben om te produceren dan eerdere lakens.

Bovendien houdt het bedrijf zich ook aan zijn lange tradities van Deens ontwikkelde en in Scandinavië ontworpen producten, en een deel van het ontwikkelingswerk heeft zich ook gericht op de visuele uitstraling,  die is gemoderniseerd en vereenvoudigd.

"VENDLET Standard is 100% Deens geproduceerd, ontwikkeld en ontworpen. We betrekken alle onderdelen bij Deense leveranciers en zijn verantwoordelijk voor ontwikkeling, ontwerp, montage  en verpakkingen", zegt Peter Maindal en licht toe: "We zijn er trots op dat we een product hebben gemaakt dat ook qua ontwerp in overeenstemming is met de Deense tradities van eenvoud en strakke lijnen".

 

Kwaliteit van zorg voorop

En zoals altijd is het essentiële van VENDLET dat de kwaliteit van zorg verbetert – en het nieuwe VENDLET-model brengt de kwaliteit naar een hoger niveau.  

"Het systeem heeft dezelfde goede voordelen zoals veel mensen reeds kennen van eerdere modellen, maar nu ook nog met extra's als het gaat om montage en reiniging", zegt Peter Maindal.

De wentellakens van de VENDLET Standard zijn extra soepel en daarmee erg comfortabel voor de huid van de cliënt. Het systeem biedt stabiliteit voor cliënten die agressief gedrag kunnen vertonen en draagt bij aan een betere  communicatie tussen cliënt en zorgpersoneel. Tegelijkertijd is VENDLET Standard nog stiller dan eerdere modellen, waardoor een rustigere verplaatsing en verhoogde veiligheid voor de cliënt wordt gecreëerd. VENDLET Standard heeft een gebruikersgewicht van 250 kilo.

"Onze andere modellen, VENDLET V5S en VENDLET Bari, zullen op dit moment niet uit ons assortiment verdwijnen", zegt Peter Maindal. “In plaats daarvan moet VENDLET Standard worden gezien als een aanvulling op ons bestaande assortiment.”

 

 

Introductieaanbiedingen - Upgrade naar VENDLET Standard

In verband met de lancering heeft Vendlet een introductieaanbod samengesteld, speciaal gericht op klanten die oude VENDLET-systemen hebben die ze willen vervangen.

"Het kunnen bijvoorbeeld oudere modellen zijn die we niet meer in ons assortiment hebben en daarom moeilijk te krijgen zijn," zegt Peter Maindal, "Maar het kunnen ook nieuwere functionele systemen zijn die je om de een of andere reden wilt upgraden naar een VENDLET Standard."

In ruil voor oude systemen kunnen deze klanten 500 euro korting krijgen bij de aankoop van de VENDLET Standard. Vendlet zorgt voor de recycling van onderdelen en de juiste afvoer van de oude systemen, als onderdeel van de circulaire ambitie  waar het bedrijf ook in de toekomst aan wil blijven werken. 

De aanbieding geldt tot 31 december 2021.

Bekijk het product